Hejdå Bangkok, Hej Pattaya!

Tjatja

Idag tog vi BIG TAXI SERVICE till Pattaya. Fy jäklar vad varmt det är att sitta i bil i ca tre timmar - trots att ACn står påslagen. Slutligen landade vi i Pattaya, på Discovery Beach hotel. Vi bestämde oss för att ta en promenad i den heta solen. Trots att vi njöt av vattnet och värmen kunde vi inte rå för att chockeras och skämmas för turisters beteende -  hur feta västerlänningar med en ung thailändska vid sin sida visar på utnyttning av folkets fattigdom.

Något som jag hört om tidigare fick jag också se nu - har ni någonsin hört talas om att man fångar in småfåglar i små burar och sen säljer deras fridom till turister? Jo, i en bur på ca 4 kvadratdecimeter satt två små fåglar - typ sparvar - som längtade efter att få fälla ut sina vingar. För en liten peng kunde man få köpa en ceremoni där de släpps ut. Problemet är att sålänge turister faller för fåglarnas små pip kommer ju detta företag fortsätta...

Nu sitter jag på hotellrummet - ska snart ut i natten och promenera. Imorgon väntar elefant trekking - det ska bli så roligt!

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
01