Bakken tomorrow

Idag har jag bara suttit och däst i solen med min bok. I princip. Har även köpt present till mitt fadderbarn och fixat med det, och så har jag förstås tagit första havsbadet :) 22 grader, sweet ha? Men imorgon är det fart ska ni veta! Vi ska iväg tidigt och åka till Bakken där jag ska åka karuseller med Saga, wiho! ;)
Min kiwiii

... Har börjat växa till sig!Lipstick - Coral

Idag köpte jag ett nytt läppstift. Har blivit jättesugen på ett lite orangetonat läppstift som passar till solbränd hud i sommar. Det blev ett som heter "Cream Coral", av Viva la Diva, som är korallfärgat åt det mer orangea hållet. I like it.


Cool dimma

Igårnatt kom det en skitskum dimma över byn. Den var som ett tunt skikt över åkrarna och vägen. Jag kunde vara under dimman och titta upp mot ett vitt täcke. Men jag kunde också stå mitt i den och titta uppifrån. Superhäftigt!

Bilderna är kanske lite suddiga, men de visade bäst hur dimman var - dock kunde ingen förmedla exakt hur det var i verkligheten...

Tips för framtiden: Glöm inte glasflaskor i frysen

Det finns en förklaring: Man vill ha drickan kall. Och i frysen går det på fem tio minuter, istället för i kylen då det kan ta en halvtimma timma. Sedan glöms det bort.
Tips: Du kommer glömma flaskan. Så sätt inte in den i frysen.


Mamma hittade en trevlig överasskning i frysen igår morse, de hade glömts bort sen midsommar...


Glad midsommar!

Midsommardans, släktfest och brännboll med byborna på kvällen. Mycket mysigt! :D
Hur har ni firat dagen?


Min outfit - älskar hur ryggen är skuren!

Ny kategori

Hehehehh, jag gillar att göra nya kategorier...
Iaf är mitt nya tillskott i samlingen "Mina böcker". Där lägger jag från och med nu upp allting som har med mina böcker att göra (om de dominerar inlägget, förstås). Så nu ska jag sätta in några av mina bokinlägg där inne. WIHO!

Idag läste jag ut Ful eller snygg? så jag ska börja på En värld utan slut ikväll (fortsättningen på svärdet och spiran, titta ner!) lalalalalla! Recension: Svärdet och spiran - Ken Follet

Ken Follet är en av världens främsta spänningsförfattare. Han är mest känd för sina thrillers, som Lejonens dal eller Nålens öga; men den här gången ville han skriva om något annorlunda. Han ville skriva en roman om något som han länge hade varit intresserad av: Katedraler.

Trots förläggarnas nervositet och vännernas ängslan skrev han denna bok. Den fick namnet svärdet och spiran.
Den gjorde succé.
I trehundra veckor fanns den på bestsellerlistor över hela världen.

Boken svärdet och spiran är väldigt svår att förklara. Det är en bok som handlar om olika människors öde, och hur de alla sammanlänkas av ett katedralbygge. Ken bytar perspektiv med jämna mellanrum - vilket gör att du får en helhetsbild av det hela: Från bondens synvinkel till priorns till den hämndlystne krigarens.
På detta sätt förmedlar han 1100-talets England, och det på ett väldigt skickligt sätt.

Jag gillar hur Ken lyckas förmedla en omgivning, eller en person. Hur han väljer att beskriva färger och egenskaper. Jag gillar hur han på ett oerhört skickligt sätt spelar på våra känslosträngar; får dig att hata och älska, glädjas och sörja samt gråta och skratta.

Som avslutning vill jag bara säga: Läs den.

SUNLIGHT

Åhhh vilken häääärlig dag! Har bara degat i solen med min Ful eller snygg?
och njutit stort av värmen. We like!


Alla älskar solen - även Molly. Trots att hon kan bli alldeles för varm och trött av den...

En värld utan slut

... Så heter boken jag snart ska läsa.
För igår läste jag ut min älskade Svärdet och Spiran, Tack Sara för att du rekommenderade den!
Först ska jag bara läsa slutet av Katarina Von Bredows nya bok Bara inte du (2009), eftersom jag lyckades börja på en ny bok igår eftermiddag. Den är bra, men uppfyller inte mina förväntningar - antar att det har att göra med min utveckling inom läsandet (för bara ett par tre år sedan var hon min favoritförfattare...).  
Efter Bara inte du ska jag även läsa fortsättningen på Scott Westerfelds FUL som heter Ful eller snygg? som jag också är väldigt spänd på. Men efter det. Då, då ska jag läsa En värld utan slut, och den ligger på mitt skrivbord och lockar. Den enda anledningen till att jag inte bara föser undan Bara inte du och väntar med Ful eller snygg? är att En värld utan slut är fortsättningen på Svärdet och Spiran, dock 150 år efter Svärdet och spirans slut. Detta innebär att mina älskade bok-karaktärer är döda för länge sen. Buhuu =(( =((
Jag har faktiskt känt dessa människor i ca 35 år av deras liv. Jag måste sörja deras död. Undertiden läser jag annat. 

Jaja, det här inlägget blev väldigt rörigt. Men jag är för trött för att bearbeta det. Håll god min läsare.

Godnatt :*


AMAZING

Det här är en "synvilla" som visar hur fantastiska dina ögon är och hur din hjärna varje dag kopplar ihop olika ting.

Du ser den översta bilden i blått och gult. I mitten finns det en svart prick. Denna ska du fokusera på utan att släppa blicken. Titta i minst 15 sekunder.

När du gjort detta så ska du flytta blicken till den svart-vita bilden under.
Du kommer att upptäcka hur den numera är "färglagd" (Dock bara i någon sekund, om ens det. För mig blinkar det bara till lite - men sure, bilden är i prima färg!) See yourself.
Taget från en blogg jag idag(eller oups, igår) upptäckte och som jag absolut tänker följa - www.likepage.blogspot.com

För större bild (Ifall du har turen att ha en stor datorskärm) : http://3.bp.blogspot.com/_DYStbEWApPs/S_hLY-qh2kI/AAAAAAAAABE/bkQ1bzZoN2I/s1600/4b12c1e45a562b2e_copy.jpg


Mina dåliga ursäkter och bortförklaringar

Heheheheh. Rubriken säger allt. Men jag måste ändå lägga fram dessa dåliga ursäkter och bortförklaringar.
Anledningen till att jag inte har varit särskilt aktiv (hömhöm) i mitt bloggande är faktiskt på grund av en bok. Jag läser just nu "Svärdet och Spiran" av Ken Follet. Den är väldigt spännande. Jag kan helt enkelt inte lägga ifrån mig den. Så... åååhhh. JA! en (snillrik) idé fick jag nyss. Jag kan ju rekommendera den! Så.... hmm... (hur ska jag formulera mig här då?) ............. Äsch.............. Bara LÄS DEN!

(Jag får ta mig i kragen och skriva en proper recension när jag har läst ut den. .......antar jag.......)


Victoria gifter sig...

Äntligen får hon sin prins!
Familjen bänkade sig vid tv:n 15.30 för att titta på vigseln. Inte blev man besviken - det var så himla vackert alltihop! Själv blev jag så rörd - av Daniels tydliga nervositet och kärlek till Victoria, och hennes kärlek till Daniel, och framförallt stämningen av högtidlighet, andakt och glädje som lyckades förmedlas ända in i vårt vardagsrum - att det blev svårt att hålla tårarna tillbaka.  Åhh.
Måste avsluta med att jag tyckte att hon var oerhört vacker i sin stilrena klänning och tjusiga krona med spetsdrapering.

P
Sno nu inte min perfekta printscreen - för erkänn, jag lyckades klicka precis i tid!

Lastday

Sista dagen på kunskapsskolan. Helt sjukt.
Tre år, det blir många dagar. och idag var sista. Imorgon ska vi ha "basgruppens dag" utanför skolan och på torsdag ska vi bara samlas på en idrottshall förö betyg och ceremoni.
Så byebye skola!

Kul är det att gå i stan nuförtiden. Spexstundenter springer runt i sina utklädnader och sprutar vatten på en.. Fast vissa är lite mer schyssta, jag fick signera någons tröja, wiho!

Nu ska jag ta en kopp te och slumra framför tv:n med mams.

Puss!


Skoljogg

Ohyes. Jag sprang 7 km idag. Utan att stanna. På 40 min. Är stolt.


Åhhh!

Igår såg jag de sista solstrålarna lysa in genom fönstret och var bara tvungen att gå ut och fotografera, det var ett sånt där underbart varmt ljus som får dig att rysa av välbehag. Sedan blev man på ett oerhört springhumör och satte på sig jogginmunderingen och for ut i naturen dragen av en överlycklig golden retriever. Underbart!
Är väldigt stolt över mig själv eftersom jag klarade av att öka farten i intervaller på ja, ca 70-120 meter och aldrig stanna utom när jag behövde koppla hunden :) Detta i uppförsbacke och motvind på samma runda som jag annars måste hålla jämn fart i för att klara av den helskinnad.


Bilderna är helt oredigerade, älskar det varma sommarljuset!


Happyhappy

Berättade jag att jag har planterat kiwis?
Kanske glömde jag det.. hmm... iallafall så är jag väldigt glad för de har börjat växa! :D
Det är übermånga småsmå skott som har börjat växa!
Så nu är jag alldeles inspirerad och har planterat en fin liten avokado också, kanske börjar också den gro?


Mina fina små kiwisar (:

RSS 2.0