ÅRETS SISTA DAG

Klicka här ni som är sugna på lite fyrverkerier i förväg, woooo

MEN HALLÅ DÄR KÖP BLÅBÄR

Nu undrar ni säkert - varför står det "anna mathilda" ovanför min header?

Jo, det är mitt namn. Jag heter Anna i förstanamn och Mathilda i andranamn men mitt tilltalsnamn är Mathilda.

 

 

Så! Nu vet ni det. Trevligt.

 

 

Och det blev lite snyggare med bara små bokstäver, om ni undrar över det också.


BUTTERFLIES ALWAYS LIVE FOR THE DAY


Några tips på vad man kan göra när det regnar en ledig dag

För många innebär regn att sitta inomhus och inte göra något speciellt - det är ett enormt slöseri med tid! Gör allt det där du inte hinner med annars, som t.ex:


1. Städa.

Dammsuga, våttorka, putsa speglar och fönster - ja hela baletten.

 

2. Skapa ordning!

Börja med garderoben: Släng ut alla kläder, ta dig tid till att testa och tänka och sortera bort åtminstone så många plagg du brukar komma hem med efter en shoppingtur. Våttorka inne i garderoben och spreja ett par tre sprut av din favoritparfym innan du hänger in kläderna!

 

Ta sedan tag i skrivbordet - rensa bort gamla papper, böcker och pennor som faktiskt inte fungerar längre.

 

3. Pusta ut!

Ta en kopp te eller varm choklad, läs en bok eller ha ett seriemaraton. Låt bara inte hela dagen gå åt dessa aktiviteter - då följer endast ånger för att en dag är borta...

 

4. Gå ut en sväng

Dra på dig gummistövlarna och stick ut! Hoppa i varenda vattenpöl du ser, dansa lyckligt, njut av att känna de små vattendropparna mot ansiktet när du tittar uppåt och studera träden; när det regnar är ljuset så grått och himlen så vitaktig att grenarna syns som svarta konturer var du kan se alla knotor och krökningar - fantastiskt vackert!

 

5. Ring en kompis.

Vi vet alla hur det är - fullbokade vardagar och stress leder till att ni inte har hört av varandra på evigheter. Catch up, skratta och kanske tillochmed bjud över henne/honom!

 

6. Baka något gott

Och ha gärna lite mjölkrig om du inte är ensam! Ex: Kladdkaka, koka kola, pannkakor, våfflor...

 

7. Måla!

Har du inga färger så teckna något! och var inte missnöjd eller tro att du är dålig - allt är konst! Ett tips är att använda dig av inspirationen du fått på regnpromenaden!
Om du inte är ensam finns det enorma möjligheter!

1. Regnbada

Tappa upp ett hett bad eller förbered duschen på varm stråle. Ta på er badkläder och var ute i minst fem minuter innan ni springer in i duschen/badet. Kroppen pirrar väldigt mysigt då!


2. Spela sällskapsspel. 

När har man egentligen tid för Alphapet, Monopol, Bondespelet och Trivial Pursuit annars? 

 

3. Ha massagestund

Kör hårt med olja, tända ljus och lugn musik eller naturljud. Har ni inga goda doftojlor funkar olivolja precis lika bra. Tips är att gå in på spotify som har mängder av mysiga naturljud och bra avslappningsmusik.

 

Bra naturljud: Natural Sounds , deras "Summer sounds 2" är väldigt mysig. "Dolphins & whales" är också jättebra.

Den här är också en favorit: Nature Sounds - Sons de la... – Petit-déjeuner à la ferme

Hela min lista (dock inte bara naturljud för meditation utan även inspiration): Naturljud

 

4. Gör en stop-motion film.

Går ut på att du fotograferar din kompis många gånger och bara låter henne röra sig några centimeter i taget och sedan sammanfogar dem till en film. Den här filmen är en av mina absoluta favoritstopmotions. (Den här videon gjorde någon med ca 60000 tagna bilder, 10000 printade, och sen 2000 bilder igen - ni kanske får tänka lite kortare och mindre komplicerad film... haha)

 


PHOTOSCAPE

Photoscape - ett superbra program för er som inte har råd med svindyra photoshop. Photoscape har avancerade kontrast-, mättnad- och ljusfunktioner som är lika bra som photoshops och har dessutom massor av roliga effekter - t. ex filmeffekterna Agfa eller korsframkallning. Med photoscape får du även en bra granskare, massredigerare, gif-skapare och funktionell utskriftsmall. Jag använder alltid photoscape när jag redigerar mina bilder!

 


Well, hey?


NYÅRSKLÄDSEL?

Vad ska ni ha på er till nyår? Själv tänker jag nog göra entre i svart långklänning [hög slits, matt tyg, svart siden i midjan och seethrough längst upp. Skärning rektangulär upptill.] med grönt sidenskärp [från farmors garderob] och ett följsamt metalliskt halsband och höga klackar. Inväntar med spänning de skor jag beställt från Nelly för att se om de passar. Annars får jag väl hitta på något annat kul.

 

 


Mysigt

Det är julafton och jag är lycklig. Jag har ätit mig mätt på ris a la malta, quorn och grönkål, njutit av en långpromenad i solen och myst till Kalle Ankas jul. Har fått allt jag ville ha av mina underbara föräldrar. Vill ge dem världen. Puss på er alla julnissar!

Me gusta


God jul


Terra Nova och julmys med Linnéa

Idag fikade jag pepparkakor, drack chokladkaffe och bytte julklappar nu så här innan jul. Det var himla mys att få catch up allt jag missat - kvinnan har legat halvdöd i körtelfeber, men också varit upptagen med Luciauttagning för kvällsposten!

 

Nu tittar jag och herrarna i familjen på Terra Nova, en serie om framtidsmänniskor som åker till en annan dimension långt bak i tiden för att jorden håller på att gå under. Njuter av tillfällig kyla i halsen från halstabletter som bedövar smärtan i halsen... Hoppas det går över till lördag!

Sjukt häftig bild


puh

Julavslutning idag. Nu är alla lektioner slut - bara ceremoni kvar. Det ska faktiskt bli skönt med lov. Längtar till julafton; grönkål, julgröt, kalle anka och mys under julgranen.

Den här klockan gäller under jul

Klockrent


Jag vill också sitta under blåregn och njuta av solens strålar

Nu har jag läst ut "Den glömda trädgården" (originaltitel "The Forgotten Garden")av Kate Morton. Berättelsen är förtrollande och fantasifull - spännande. Jag är redan exalterad över att få läsa "Dimmornas Lek", en annan bok av Morton.

 

En liten flicka är 4 år gammal. Hon gömmer sig på ett fartyg, för det har Sagoberätterskan sagt åt henne. Men Sagoberätterskan kommer aldrig och hämtar henne. Flickan åker istället med fartyget ända från England till Australien. Den hamnarbetare som hittar henne ensam på Kajen i Marybourough, döper henne till Nell och tar henne hem berättar dock inte för henne att hon inte är hans förrän hon är i medelåldern - då detta ger Nell en chock. När Nell är död och hennes ursprung fortfarande är ett mysterie - varför tog Sagoberätterskan henne och satte henne på båten till Australien utan att följa med själv? - ärver Cassandra, hennes barnbarn, en stuga i England. Vad den är till för vet hon inte, men i testamentet står endast skrivet att Cassandra kommer förstå. Hon reser iväg för att utforska och uppdaga mysteriet med stugan som visar sig vara en gåta med en rad olika trådar att dra i.

 

Morton hoppar mellan tidsperspektiv - Cassandras letande, Nells sökande och självaste tiden för Nells försvinnande. Trots att perspektivet skiftar så pass ofta lyckas Morton med det otroliga - att inte skapa oreda och förvirring. Hon lyckas behålla mystiken och likt en deckarroman ger hon läsaren små hintar och ledtrådar för att hjälpa oss att lösa mysteriet själva.

 

Karaktärerna är fint utmejslade; med varje beskrivning och handling ger Morton oss en pusselbit till personen bakom raderna - dess hemligehter och sorger - som ger oss en klar bild över karaktären. Jag gillar speciellt Eliza; hennes mystik och fantasi - kreativitet -inspirerar mig något enormt.

 

Se till att låna eller köpa hem boken med detsamma, för det här är en bok du vill läsa i värmen av en sprakande brasa med en pepparkaka att knapra på nu till julaftonsmorgon.


GODMORGON

Inspiration för nästa maskerad


Magiska trädgårdar och underliga försvinnanden

Hey alla babes och hunkar där ute. Och alla ni som inte är det heller. Ni är underbara, allihop. Glöm inte det.

Just nu läser jag "Den glömda trädgården" av Kate Morton. Den är riktigt bra - helt fantastiskt inspirerande och väldigt fångande berättelse. Vill vara lik Eliza, men tror inte jag är det. Jag ska recensera den till er när jag läst klart de sista 15 sidorna. Puss


True

Ungefär så här kände jag att alla trodde när jag gick ut först från nationella. Brukar sitta längst, så blev lite chockad själv tror jag, haha.


Falling stars

Igår vandrade jag och Elli ute i natten. Vi bevittnade minst tre stjärnfall. När vi vaknade föll första snön.

 


Amanda Fondell

Like the moon causes the tide
You give me wings so I can fly

Shhhushi


Brist på kommunikation

Såg ett väldigt intressant TVprogram idag - UR har startat en dokumentär om Sveriges skola och hur kvaliteten har gått ner märkvärt de senaste åren. Förstås fann jag programmet något otroligt vinklat på sina hörn, men budskapet når ändå fram - vad händer egentligen? Hur kommer det sig att flera personer, vuxna svenskar, inte kan svara rätt på en så banal fråga som vad kvoten av 800/100 blir? Det är absurdt. Jag tror dock inte som de i programmet att det har att göra med att själva undervisningen är dålig utan snarare om en avsaknad på grundlig förståelse. En lärare måste lära känna sina elever för att kunna hjälpa dem - och något jag märkt är att varken elever eller lärare kämpar för en närmare relation med varandra. Av erfarenhet vet jag att en bra kommunikation mellan lärare och elev nästintill är den viktigaste faktorn i lärandeprocessen. Hur ska någon av parterna kunna förbättra sig ifall de inte kan kommunicera?

 

 

Jag tror att ett stort hinder för den svenska skolan är att barn sällan får lära sig att kommunicera med äldre människor. Barn umgås med sina jämnåriga. Ifall man hade lärt barn hur man för sig och hur man kommunicerar med vuxna förbättrar det deras chanser i skolan radikalt. Så fort man vågar fråga det som känns dumt, och be om en enklare förklaring, så är vi ett steg på vägen.

 

 

En bra början ifall du vill förbättra din utbildning är att sluta med långa utläggningar om hur dåliga lärare du har. De har genomgått en lång utbildning och deras arbete är att du ska lära dig något - de är så bra som du låter dem vara. Ifall de inte når fram till dig eller får dig att förstå - säg det till dem i person istället för att leka offer i korridorerna bland kompisar. Jag garanterar dig att det kommer ge resultat om du säger det på rätt sätt. Dvs. inte "Du är så dålig, vi fattar ingenting" utan kanske mer "Du? Jag förstod inte riktigt, kan du förklara det lite mer praktiskt kanske? Eller föra ned det en nivå? Kan man säga så här istället? Hur ska man tänka för att fixa liknande uppgifter i framtiden?". Så fort du gör så har du skapat en kommunikation - läraren vet var du ligger och kan anpassa sig efter det. Jag blir så fruktansvärt trött när jag hör hur människor bara klagar och klagar och inte gör någonting åt det.

Få loss tummen och sluta grina. Du är inte fem år längre.

Rage out.

 

 


Har ni märkt något ovanligt på sistone?

Efter ett år har den gamla headern gjort sitt. Välkommen säger vi till min nya header!

Den heter "You're eye looks gorgeous, mr camera"

 

 


Mr Sälis ville säga hej till er där ute

För er som inte tror på att det finns sälar i Sverige. De här bilderna är tagna ca 200 meter från mitt hem.


En liten inblick i mitt rum

Satte upp en av afis tavlor i mitt rum. Han är jätteduktig, det är den med grön paspartout.


LYCKLIG TJEJ

Idag shoppade jag 4 par skor för 300 kr. Är i himmelen nu. Eller nej, där är det inte så kul nu antar jag (det stormar här iallafall!)... Paradiset är en bättre beskrivning!

Bra belöning för att ha skrivit matte nationella prov kurs C! Shit, nu är den slut! Matte D imorgon, here I come.

 

 


s'eteint le soleil

Vet ni vad som är underbart? Att stå i ett rum fullt av människor och känna att du kan släppa lös, dansa som att det inte finns någon morgondag och vara vild. Känna takten i kroppen. Värmen, livet, rörelsen i folket runt omkring. Jag tycker så synd om de människor som inte vågar.

 


Top 7

Kom på mitt lösenord nu. Har försökt logga in hela dagen, men blogg.se ville inte skicka återställningsmail? Skumt ha?

Idag har jag bara softat runt, tittat how i met your mother, vampire diaries och städat rummet, tvättat och sånt där som ni inte alls är intresserade av.

Egentligen borde jag plugga matte - nationella provet är på tisdag. Men hej, man måste väl få ta det lugnt också? Ja. Vi säger så.

 


Kötttaa

Ikväll är det dans på ingång. Eller ska man säga utgång. Nu blir det förvirrande allt!

 


wiiiiiie

Biologiprov avklarat. PUH.

 

För er Chuck Testa fans


Har ni sett så fint


så det så

Idag åt jag lucka 14 i min chokladkalender istället för lucka 7. Bara för att jag kan.

 


Tänk (eko)logiskt


you fukkin kidding me?

Råkade ta handkräm i håret istället för hårinpackning. Tjugo minuters verkan och mitt hår luktar lite suspicous. Tittar på burkens botten. "Body and hands". Start over. Suck.


bara några få ord till alla er där ute

Ingen ska behöva känna så där som Jonah Mowry beskriver i sin fina video. Det är fruktansvärt att så många gör det. Om du som läser någon gång blivit mobbad - glöm aldrig ditt värde. Du är unik, och ingen kan ta det ifrån dig. Stå upp för den du är och ignorera de fega idioter som får dig att må dåligt. Jag vet att det är svårt, men det går.

De flesta som mobbar mår dåligt själva, och försöker få andra att må lika dåligt för att de inte vill vara ensamma. Det är fegt av dem, men Låt dem inte dra ner dig!

 

Glöm aldrig att det finns miljoner anledningar för dig att vara kvar. Och Massor av människor som tycker om dig - även om du kanske inte vet om det än. Du är viktig.

 

 

 

 

 


Jag dör

Unge Brad Pitt, mina kinder blir ju röda


muuums

Idag har jag bakat lussekatter med mamma och David, de blev gooa.

 

 


To me, you are perfect

Idag åt jag Nesquick och specialflingor med mjölk. Mums. och väldigt intressant för er, eller hur? Älskar inte ni också att blanda salt och sött? Wiiie.. Nu ska jag ut och shoppa i Malmö. Vette fan vad jag ska köpa. Förhoppningsvis har jag lite julklappar i påsen när jag åker hem...

singing in the museum

Georgia on my mind. Idag spelade och sjöng jag den på konsert. Åh, var så nervös att jag inte hittade rösten i början - aaaaarggggh. Men det gick helt OK mot slutet iallafall. Alltid något!

RSS 2.0