STUDIETIPS

Har du svårt att få det betyg du vill ha? Förstår du inte varför? Eller kan du inte fokusera?

Allt handlar om att finna den metod som funkar för just dig. Till att börja med är en god kommunkation med din lärare grundläggande - tänk på att din lärare också bara är en människa, och inte allsmäktig. Precis som du inte förstår vad du gör fel, så förstår inte lärare vad de gör för fel. Ifall du kan prata med din lärare kan han eller hon hjälpa dig mer. Det är lättare att lösa ett problem, om man vet vad problemet är.

 

Studietekniker. Hjärnan ser och fungerar väldigt olika från person till person - vad som fungerar är därför väldigt olika. För att komma ihåg det du pluggar in behöver du därför finna vad som fastnar bäst. Man vet inte hur minnet fungerar, men en sak är ganska logisk - ju fler sinnesminnen du har av kunskapen, ju fler "fack" sorteras minnet in i. När jag studerar brukar jag därför vara väldigt uppmärksam på lektionerna - lyssna noggrannt och anteckna det som känns viktigt eller som jag vet att jag kommer att glömma ifall det inte finns på papper. Anteckningar är bra att ha när läraren säger saker som inte står i böckerna. Där får vi in två sinnen - inte sant? Hörsel och känsel (skrift). När jag sedan tar tag i studerandet läser jag sidorna vi är hänvisade till. Syn. Sedan gör jag frågor utefter texten, som jag muntligt förhör mig själv på. På så sätt har jag lärt mig kunskapen från många olika håll, och kommer definitivt att komma ihåg det bättre än om jag panikläser en kvart innan provet.


Sammanfattning:

1. Lyssna på lektionerna. Det är viktigt.

2. Läs.

3. Förhör dig själv muntligt och gärna skriftligt.

 

Detta är det optimala för mig - och det kan kännas mycket när man ser det så här. Självklart hinner och orkar jag inte alltid göra alla stegen, men då fastnar inte kunskapen lika djupt.

 


Death

Döden ter sig annorlunda vart den än kommer, men ändå så lik


Halsigt

Älskar giraffmönster


COLOURS FOR SUMMER

Sommarinspiration multum


DETAILS AT ANGKOR WAT


Kan inte fatta att det har gått ett år

 


Sånt här skulle jag vilja fotografera


YR SOM EN HÖNA

Godmorgon kära sångfåglar. Eller ni kanske är hönor på morgonen? Jag brukar vara ganska bra på att planera min tid under morgonen, men idag yrade jag runt som en höna och mamma sa att bokstavligen viftade runt med armarna i luften. Så här typ.


Det här kan däremot få mig att sakna det

En bild på mitt hår som mindre slitet. Om jag skulle få för mig att sakna det så är det inte håret jag klippte av, utan detta...


Me by Elli

Gammal bild, här har jag fortfarande mitt svall kvar som kan hänga ner lite. Saknar det inte ett dugg. Och det är meningen att jag ska se så där lidande ut, det är en roll.


BLOWIN IN THE WIND

Underbar bild, inte jag som gjort den


ME WANT

Coolt halsband. Vill ha.


En liten bod på landet


Vincis stolthet

Hej. Här sitter jag och ugglar på skolan. Kollar igenom arbetet om Leonardo Da Vinci. Så jäkla spännande person.

 


Dagens fina

Sitter i skolan nu och väntar på fysiklektion med Malin och Caroline. Idag bär jag detta snygga armband med ljusrosa pärlor.


Ellinor by me

Min gudomligt snygga väninna


TO FIGHT FOR PEACE IS LIKE FUCKING FOR VIRGINITY


18.01

Det är så mycket foton på min blogg just nu att man kan tro att det är en fotoblogg. Fast det kanske den är, just nu. Min blogg är lite som den är, den är som jag och jag är lite ombytlig ibland.

.

Människorna var hypnotiserade av den lysande raden nya uppfinningar, som följde varandra nästan slag i slag från 1880 och framåt. De var som barn som så fullständigt fascineras av sin första cirkus att de glömmer mat och dryck, tid och rum.

- Lecomte Du Noüy, 1948

 


HI M, the moon said


just a thought

Har tappat räkningen på alla godsaker jag har ätit idag. Tror ni att man kan göra en reversed Twiggy och få beach 2012 till ett valrossläger?

 


DEER FRIEND

Idag gick jag ut med hunden och fotograferade trakterna. Stötte på en rådjurusflock, men lyckades bara få den här bilden innan de sprang in i dungarna.


I LIKE IT OLD SCHOOL, HONEY


My gosh, just come, come to me


22.20

Brüno går på TV. Sacha Cohen är sjuk i huvudet.

Lipsy


Load up on guns, bring your friends


Vi må inte andas samma luft, men vi ligger alla under samma sol

Foto tagit av min stol, några böcker och självutlösaren.


Det är ju så viktigt med iphones...


Queen Latifah

Häftig kvinna, och übersnygg är hon också


ROCK N ROLL HIGHSCHOOL


OWL, PLEASE GIVE ME WISDOM

Den här söta uggleklockan klickade jag hem nyss - är den inte fin?


I WISH NOTHING BUT THE BEST FOR YOU

Idag har jag hunnit gå ärenden i stan, simma 1000meter och gå i skolan såklart. Nu tränar jag gitarrläxan - därav inspirationen för titeln - och snart har pappa lagat blomkålssoppa. Det lät så gott att jag inte längre ville övertala honom till att åka förbi falafelstället.

 

Slänger upp en bild på min utomordentligt snygga lillebrorsa. Kan ju säga att titelvalet blev inspiration för bilden!


Hey you

Har snart Historieprov. Wish me luck.

:'(

och btw. Ringen jag berättade om, den som jag var så nöjd med? Klockan ni vet? Jo, jag glömde den på ishallen, och de har inte fått in någon. KUL.

Scumbag dog

Hallå där. Igår blev det inget bloggande - kom hem klockan 17, lagade mat och tvättade för att avsluta med en timmes pluggande innan jag utmattad gick och la mig utan en blick på datorn. Så kan det gå.

Nu ska jag vara ännu mer tråkig - inte för att detta inlägg kan bli tråkigare - och berätta att jag ska plugga historia.

Vi har nämligen prov imorgon, om ni ville veta det.

 

Ni kan få roa er med den här bilden, inte för att jag tror att den är sann, men för att den är rolig.


Klotter på toaletten

Det händer inte så mycket i Hudiksvall.

NEW HAIRCUT


Watch me go

Idag köpte jag världens finaste klocka. På en ring, me likey!


Dåligt blogg.se

Min inläggsredigerare har inte funkat hela dagen. Gör fortfarande inte vilket gör att jag varken kan ändra stil på texten, lägga in bilder eller html-koder. Kan inte trycka på "ändra redigerare" heller och göra jobbet själv. Inte heller kunnat checka statistik. Inte bra blogg.se

10:30

Godmorgon sweet honeypies. Vaknade upp med ett sug på skog, men tittade ut genom fönstret och ser på världens tråkigaste, gråaste, vindiga väder. Blev mindre sugen.

thank you

Tack mamma för hjälpen med garderoben. Jag älskar att sortera med dig. puss, love you

 

btw, ifall ni är intresserade av bloppis så kommentera gärna!


00.39

Kakan blev precis så moist som jag ville ha den, nu saknad bara några extra matskedar kakao och kanske lite mer blockchoklad för perfection.

Och föressten

Fick damp på mitt hår, så bad mamma att klippa av det. Goodbye sa jag till ca 15 centimeter och hello till lite mindre slitet, axellångt hår. Är så jäkla nöjd!!

 

 


FINALLY

Mitt bakförbud är härmed upphävt och jag bakar en chokladkaka som just nu är i ugnen. Rapport kommer om konsistens och smak!

Lily of the Valley

Hej hopp! Igår inhandlade jag världens finaste eau de parfym, Bronnley's Lily of the Valley. Den luktar mys!


wieowieowieo

Mathilda - Little Comets

 

Denna får mig på sommarhumör. Så mysig


fuck

världen är lite mörk, eller inte alls, för inte blir det chokladtårta här inte. För jag får inte baka fler kakor förrän till helgen. Damn it. Hur ska jag nu bli kakmästare? Om 8 månader, då jävlar får jag baka var dag om jag vill.

cake

Jag vill lära mig att baka den saftigaste, mest kompakta, fylliga, smakrika mustiga chokladkakan i världen. Typ sån som alla i Hollywoodfilmerna tröstäter när de blivit dumpade.


mr sälis är lite rädd

Sälar är jättenyfikna. Idag simmade en fram och tillbaka framför mig, nyfiket stirrande från ca 15 meters håll. Fina djur.

Joni

Ett av de fyra par skor jag köpt och fick levererade igår. Bättre sent än aldrig (beställde i mitten av december...)


hej hopp kamelsnobb

Igår hade jag filmkväll med tjejerna från klassen, vi hade jättemys. Vi såg Abduction, som inte riktigt var "my cup of tea" - men helt ok, och sen snackade vi resten av natten. Fick även mina skor igår! AAAH. Så jäkla nöjd. Idag ska jag iväg och mysa tacos med lite vänner och det ska bli kul att få se alla igen!

 

Hahahaha!


Harry Potter kul

Harry Potter: You're white.

Sirius Black: No, I'm Black.

Harry Potter: Haha, Stop joking.

Sirius Black: I'm Sirius.

 

 

 


Roliga rävar

Vill ha en räv just nu


Godmorgon

Le témoin large a cédé pour la front ardent.

(Det breda vittnet gav vika för den brinnande pannan)

Erik förhör mig på våra franska glosor, med ytterst märkliga meningar för att få med så många av orden som möjligt.

 


O'boy vilket vackert väder

Solen sken idag! Det fick mig att hoppa av 3 stationer (ca 4 km) hemifrån och gå en mysig promenad genom till landsbygden. Jag vandrade lycklig över det svenska vädret - kall, frisk luft och värmande sol i ryggen. Åh vad jag älskar att andas kylig luft som nästan sticker i näsan samtidigt som ögonlocken lyser rött när man blundar, skön mix.

Gustav Vasa

Vi fick i uppgift att skriva enkla meningar på tavlan om Gustav Vasa i klassen. Så här löd chatten som visades på projektorn för hela klassen inklusive lärare under lektionen. Börja nedifrån och läs uppåt. Uppgiften var att skriva korta meningar utan att slå upp något för att vår lärare skulle se vad vi redan kunde.

 

Jag kan säga att hälften av de riktiga namnen är fejk som författaren tagit för att genera personen som bär namnet... och ett tips är att checka namnen (står under det fetstilta), de är rätt innovativa. Är era klasser också så här?

 

I'll be back
Terminator at 11:19 AM, 11 Jan 2012 via web
bajs sa till bajs att bajs ville bajsa på bajsens bajs
bajs at 11:18 AM, 11 Jan 2012 via web
So true!
Viktor at 11:18 AM, 11 Jan 2012 via web
Är inte Gustav den där katten som gillar lasagne
Skink at 11:18 AM, 11 Jan 2012 via web
Felstavning på son.. ^^
Viktor at 11:17 AM, 11 Jan 2012 via web
Jag är staten!
Ludvig XIV at 11:17 AM, 11 Jan 2012 via web
För att du är en toffel min sohn
Gud at 11:16 AM, 11 Jan 2012 via web
Han var visionären om att ha skägg
Galenskaparen at 11:15 AM, 11 Jan 2012 via web
Varför kallar alla mig en toffel?? :(
Viktor at 11:15 AM, 11 Jan 2012 via web
Största piraten på de sju haven!
Skink at 11:14 AM, 11 Jan 2012 via web
Luktade urin
Therese at 11:13 AM, 11 Jan 2012 via web
Tror han var den som "fixade" nationalstaten Sverige
Erik at 11:13 AM, 11 Jan 2012 via web
han hade en son som hette Johan
Cecilia U och Carolina at 11:13 AM, 11 Jan 2012 via web
svveriges ända riktiga kung kungar över alla kungar
toffeln at 11:12 AM, 11 Jan 2012 via web
Fängslad i Danmark? Rymde och gjorde uppror mot christian tyrann
Ola at 11:12 AM, 11 Jan 2012 via web
Hade bland annat en son som hette Erik.
Linus at 11:12 AM, 11 Jan 2012 via web
Valdes till kung 6 juni, Sveriges nationaldag
skink at 11:12 AM, 11 Jan 2012 via web
HAN VAR SVENSK, tror ja...
Emilo at 11:12 AM, 11 Jan 2012 via web
Han hade många fruar och många barn.
Mathilda at 11:12 AM, 11 Jan 2012 via web
"Samlade" ihop arme mot danskarna

Erik at 11:11 AM, 11 Jan 2012 via web
Gustav Vasa bajsa i en brasa
Emil at 11:11 AM, 11 Jan 2012 via web
Han har inget med Vasaloppet att göra!
Emilo at 11:11 AM, 11 Jan 2012 via web
Han byggde ett jätteskepp som sjönk på jungfruresan.
Mathilda at 11:11 AM, 11 Jan 2012 via web
kröning 12 januari 1528
Malin och Mikaela at 11:11 AM, 11 Jan 2012 via web
Han blev kung 6 juni 1523
Alex at 11:11 AM, 11 Jan 2012 via web
Han gjorde uppror mot Kalmar unionen
Linus at 11:11 AM, 11 Jan 2012 via web
Son till Erik Johansson (Vasa)
Trollolololololooooo at 11:11 AM, 11 Jan 2012 via web
Gustav Vasa, klädd i trasa, plym i hatten, fy för katten! ;)

Emilo at 11:11 AM, 11 Jan 2012 via web
Föddes 12 maj 1496 på Rydboholmsgård
skink at 11:10 AM, 11 Jan 2012 via web
pottfrissa
axl at 11:10 AM, 11 Jan 2012 via web
Var Kung över Sverige!
Daniel at 11:10 AM, 11 Jan 2012 via web
Han typ plundrade kyrkan på rikedomar. Och beslutade om lagen att den kungliga titeln skulle ärvas.
Caroline at 11:10 AM, 11 Jan 2012 via web
Gustav Vasa,[1] också kallad Gustav I, troligen född 12 maj 1496[2] på Rydboholms gård (i nuvarande Österåkers kommun) eller Lindholme
Jonas at 11:10 AM, 11 Jan 2012 via web
Herpaderpderp
Derp at 11:09 AM, 11 Jan 2012 via web
Bajs
Jonas at 11:09 AM, 11 Jan 2012 via web
han finns på 1000 lappen
Cecilia U och Carolina at 11:09 AM, 11 Jan 2012 via web
Han grundade Vasaloppet
skink at 11:08 AM, 11 Jan 2012 via web
Skidfantast!
Emilio at 11:08 AM, 11 Jan 2012 via web
Han var tillfångatagen av Kristian II men lyckades till slut fly.
Mathilda at 11:08 AM, 11 Jan 2012 via web

 


Vad vet ni om Gustav Vasa?


Lärare...

Första skoldagen. Hey


egentligen om chuck norris, men jag är mer awesome

I never flush the toilet, I just scare the shit out of it.

f*ck yeah

Råkade förstöra min nyköpta kalenders orörda, fina, vita space. YEAH. Nu får jag dras med att framsidan har världens fulaste handstil + ett .com som syns när man stänger den. Tack Mathilda.

Hur kysser de varandra sen?

Det verkar inte vara ett enkelt liv att bo på en vulkanö...


är social

Retar gallfeber på pappa som är regelpolis när det kommer till alphapet. Allt ska vara på hans sätt och inga ändringar får göras. Säger jag att man ofta spelar med andra regler säger han bara: "det är en av GRUNDREGLERNA i alphapet, det kan vi INTE ändra på!". Dessvärre har vi inget regelhäfte och pappa vägrar låta mig googla.


Trots Leightons svala är pappa och jag rätt varma idag

Dagen startade med en tur till en liten loppmarknad med mamma. Jag hittade en snygg tröja, men ingenting mer. Det var usel loppis... Sen fortsatte vi glatt på shoppingcenter tills vi inte orkade mer och nästintill sprang ut i det gråa vädret.

 

Senare åkte pappa och jag in till stan för att spela squash. Det var faktiskt jätteroligt. Efter det torterade jag honom med lite magövningar från boxningstiden, och det var också väldigt kul. Det bor väl en sadist i oss alla.

 

Jag har även hunnit se tre avsnitt av Gossip Girl. Jag hatar nog Serena litegrann och Dan kommer inte långt därefter, men Blairs bitchighet gör serien värd att se. Eller, ja. Jag är ju bara på säsong 2. Vi får se ifall resten är lika bra.

Leighton Meesters tatuering är minst sagt snygg!


Mordoffer som inte pratar och bowling med familjen

Idag åkte familjen in till stan och bowlade. Sedan åt vi thaimat och shoppade lite.

Jag hatar när det inte finns bh:ar i min storlek på rean. Det gör det aldrig. Snyft.

Dödskul ju


La redoute kör all in

Bara jag som tror att fotografen ville få med det?


Stating facts

Mammas wook är bäst.

Matlagningsglädje

Gillar ni också att experimentera i köket? När jag lagar mat slutar det alltid med att maträtten innehåller 20tals kryddor och egengjorda hopkok av grönsaksbuljonger i unika blandningar. Mina föräldrar brukar tycka att det är gott, men det kanske de bara säger för att vara snälla...


Hippies och drogromantik

Idag såg jag Taking Woodstock(2009) med Linnéa. Det var faktiskt en jättemysig film och vi blev båda assugna på festival. Konstigt att de inte hade en enda scen med musiken, men det var intressant att få se ungefär hur det hela startade. Tyckte de fick med en härlig festivalkänsla iallafall! Tips att se en seg lovkväll med vännerna!


Babyboom


Luftiga brallor?

Förlåt för alla inspirationsbilder på sistone, men just nu känns det som att jag får inspiration överallt! Tycker inte ni också att det är så här vida byxor ska vara - följsamma, hög midja och så vida att de nästan ser ut som en kjol? På den här bilden fattas dock ett par campbells.. Hmm, kanske ska införskaffa mig ett par sådana här brallor? Funkar perfekt med glasögonen under...


Glasses to die for?

Klotrunda pilot? Jag är kär


Audrey

Älskar hennes stil. Brukar kopiera hennes eyeliner till fest


Varje gång


Knús

Jag och min kusin Birta <3


OCH KVAR STÅR EN TÅRTA


.


JUST NU

Broder Daniel - Shoreline

BÄST NYTT ÅR

Jag har gröna slingor i håret. Nytt år WOOO

 

 


RSS 2.0