Wieoop woop

Hej hallå! Idag träffade jag min nya gitarrlärare - han verkar riktigt bra så det ska bli kul att spela med honom! Efteråt stack jag till biblioteket med Jonathan och knarkade matte på c-nivå. Åh, Känslan när man klarar av svår algebra ! <3 När jag kom hem hade mamma gjort bakpotatis med tonfiskröra - mums!

 

 


PANCAKES

Hej hå, idag åkte jag iväg till Maja och vi jammade på gitarren, flög över pianot, bakade pannkakor och chokladbollar, och pluggade lite grann också! Mys! Imorgon ska jag ha på mig mina zebrastövlar för vi ska ut på fältet under biologitimmen! Är det bara jag som älskar skolan?

Nu ska jag krypa ner i sängen med min loverboy - mr Law, Uffe. Det är en dag imorgon också, den får vi inte missa! Godnatt sweeties!

Jag och min Uffe <3 <3

 

 


GRATTIS

Min mamma är världens bästa mamma, utan undantag. Hon finns där för mig, i vått och torrt - hon är en av de människor jag kan lita på helt och fullt. Jag älskar dig så mycket mamma, du är värd allt du någonsin önskar dig. Grattis på födelsedagen <3

LEGENDARY

Såg nyss att sydsvenskan har lagt ut bilder från igår. Visar en av deras fotograf Patrick Perssons bilder.

Ungefär där den röda fläcken är stod jag!


FARVÄL THE ARK

Åhå! Kom precis hem från en magisk konsert med The Ark. Sista gången någonsin i Malmö och stämningen var en underbar mix av sorg och stundens glädje. Ola salo gav oss visa ord mellan låtarna och bandet gav publiken något att hoppa till. En legendarisk kväll!

1. Ett ögonblick att minnas

Ett ögonblick i mitt liv som jag minns extra starkt var på en resa till Asien med mamma. Vi hade inte gått ut i friska luften på över 15 timmar, bara snabba stopp inne på flygplatser i mellanlandningarna/transfer och var väldigt trötta. Ovanpå det så hade våra bagage tillsammans med 50000 andra den helgen försvunnit spårlöst. Efter att ha efterlyst våra väskor på Siem Reaps lilla servicekontor steg vi ut i nattens mörker. Det första som slog emot oss var en varm vägg av Kambodjas sommarnatt. Doften var underbar – en mustig, exotisk och jordig doft, nästan lite söt – som var helt annorlunda än någon doft jag förut känt. Även om vi är en timma försenade pga. bagaget så står en kambodjan ensam ute på parkeringen med en skylt i sina händer på vilken det står mammas namn; Trots att han hade fått vänta så länge hade han gott mod och log världens största leende mot oss. Han gick före oss ut på den tomma parkeringen var palmer med blad som böljade i den varma vinden skärmade av parkeringsplatserna från varandra. Mamma och jag tittade på varandra och bytte en blick som sade att detta var då allt underbart.

 

Vi tog inga fotografier där att visa er. Ingen bild kommer någonsin kunna förmedla den känslan jag kände på den där parkeringen. Här har ni iallafall två bilder som vi tog i farten från vår Tuktuk, när vi körde runt i tempelstaden Angkor Wat morgonen därpå. Tyckte det var lite kul med skylten på andra bilden. Tempel och skulpturer som det på första bilden fanns överallt i hela Angkor Wat - helt fantastiskt och det är ett svårförstått under hur lång tid det måste ha tagit att bygga dessa fenomenala skulpturer och tempel!

 


NÄRA INPÅ

 

1.       Ett ögonblick att minnas

2.       Tre saker jag älskar här i världen

3.       Min första kyss

4.       Tre saker jag tycker mindre om på denna jord

5.       Min passion

6.       Jag beskriven med tre ynka ord.

7.       Någonting jag saknar

8.       En första gång

9.       Min rädsla

10.      Min favoritplats


Jag har skapat en ny kategori! Nära inpå kallas den och där kommer jag någon gång då och då lägga ut ett inlägg som handlar om mig som person. På detta sätt kommer ni kanske lära känna mig lite närmre! Dessa tio punkter är de första rubrikerna som kommer att läggas upp, det låter bra va? Då kör vi!



17:08

Hejsansvejsan! Idag ska jag och familjen ut på bio och se The planet of the rise of the apes! Det ska bli kul, har hört att den ska vara bra! Jag får väl blogga om den efteråt!

 

Puss på nosarna där ute!


GOTT

Idag tog jag en fika med Rebecca ( www.payattention.devote.se ) efter jobbet. Vi satt och pratade om allt och ingenting, jättetrevligt!

Föressten?

Har ni smakat den nya "star wars"-glassen? Den är nämligen JÄTTEGOD! Lakritsälskare som jag är njuter jag av varenda bit då skalet på glassen verkligen är SALTlakrits. Skulle dock vilja ha saltlakrits-eller choklad glass, och inte vanilj - men industrin börjar lära sig och vi tackar och bugar!


BRICKVÄVNING

Hello! Idag lärde jag mig brickvävning på jobbet! Satt och studerade en bok och frågade Kiin innan jag stack ut och testade i praktiken. Det är faktiskt jättekul, men ganska svårt att få det bra i början! Man lär sig dock ganska snabbt. Brickvävning är en teknik de använde under vikingatiden, som man tror har utvecklats ungefär samtidigt som vanlig vävning. Banden blir jättesnygg och om man är riktigt duktig kan man göra vackra mönster. Banden användes sedan till allt från bälten till att hålla isär trådar på en vävstol till utsmyckning av kläder. Här är en bild från google.

 


.

Godnatt folks.


wieho

Hej hallå! Inatt kom jag hem och i sängs runt femtiden. Sen vaknar jag klockan tio och bakar scones, awesomely pigg. Vet inte vad det är med mig riktigt men härligt är det!

 


COOL DAG

Idag blir det till att mysa runt i Kambodjansk klänning med chai- eller rooibuste i handen, kanske titta på en film, och framförallt leka vinter eftersom att det är lite deprimerande att detta kalla regn är våran sommar. Ikväll ska jag och Linnéa trotsa vädret på tandemcykel mitt i natten iväg på Klaras, Julias och Alexandras Legendariska fest! Arrivederci é gracie le mondo, Mathilda


LATTE ART

Idag jobbade jag som vanligt till tre, kom typ sex turistfamiljer idag - TRÅKIGT. Det är inte så kul när man bara sitter av tiden...

Efter jobb myste jag med min älskade Emma på café med kaffe latte och choklad och pratade om livet. Underbart ! :D Dessutom satt det en ashet man bredvid oss som läste en tjock pocketbok, blev lite halvkär. I helgen blir det fest i västra hamnen med Linnea. It's gonna be legendary!

 

Awesome lattekonst!

 

 


Igenkänningskomik

Jag älskar Lisa myhres "Nemi". Den här strippen är helt klockren. Visst har ni väl haft en "genialisk idé" som ni upptäcker är lite mindre genialisk så fort ni ska förklara den? Hahahah


En riktig italienare

Här står jag i köket och kokar pasta mitt i natten. Bara för att det är kul. Okej, vem lurar jag? Tänkte vara duktig och ha med en proper lunch till jobbet imorgon!

 


Mums

Jag älskar sparrissoppa. Det är min absoluta favoritsoppa. Det och nybakt bröd är svårt att slå!

.

Jag äger på Terraria.

Hemlagad glass

Idag har jag lagat hemlagade glass hela dagen - så nu är frysen fylld av italiensk chokladglass, jordgubbssorbet och kokosglass! :D Sånt får man helt enkelt stå ut med ifall man bor ihop med mig!

Kommer be mamma på mina bara knän om att få ta med mig den underbara ca 20 åriga glassmaskinen vi har hemma när jag flyttar om några år. Enkel och praktisk = underbar!

 

 

 

 

 

 


DAS FLECHTEN

Idag lärde jag mig att göra fiskbensfläta på jobbet! Den ser kanske komplicerad ut men en fait så är den väldigt enkel! Hade även sällskap hela dagen av en trevlig tysk som berättade om sitt liv och bravader. Jag älskar verkligen mitt jobb - det är helt underbart att få betalt för att gå runt i vikingakläder och passa en rekonstruktion av vikingarnas långhus, berätta historia+svara på frågor från turister, leka med barn och pyssla med garn och bivax!

I helgen har jag dock ledigt och nu ska jag upp om sju timmar för att gå på loppis! Önska mig många fynd!

Pusss!


TRUE TRUE


mucho bene

Fy fan vad min blogg har blivit tråkig. Jag får ta och rycka upp mig. "Men tycker du som jag, tycker du som jag så gör jag det en annan dag, tralalalalala...."

 

 


SOJABURGARE

Hej allihop! Nu har jag kommit hem från jobb och snart ska jag iväg igen! Jag ska iväg och grilla med några goda vänner på stranden, underbart!


VILL PÅSTÅ ATT JAG LEVER

Hej hej! Nu har jag börjat jobba, därav inaktiviteten på bloggen... hehe

Har inte gjort något roligt när jag kom hem - fick migrän och har sovit sen tre.  Puss på er.

 

Så underbar bild. En sån där bild som jag hade velat ta eller vara modell för. Helt otroligt underbar stämning

found on http://melicher.tumblr.com/


RSS 2.0