Wham

Väldigt soft dag idag - har nästintill bara suttit i min säng och läst. In principo. Har ju föressten glömt att skriva om "Det här är allt", läste ju ut den för typ två veckor sen - får väl ta mig i kragen snarast och skriva lite! Nu läser jag iallafall Pearl Buck, Pion - och jag gillar den skarpt!
I denna stund sitter jag här inne på rummet med tända doftljus (mmmm blommor...!) , och mysfaktorn är alltså hög ;)

Dagens idag får bli wham's "wake me up before you go go" för att den alltid gör mig så himla glad!
Brukar sätta på den när jag går mina tio minuter från skolan till bussen och tänker mig att jag är med i en gammal film, haha!



Fredag

Skola till tre, skulle sedan hämta biljetter hos A och sen ta bussen, men han var sen och man missa den - kul! Speciellt när det snöar och är svinkallt utomhus...

Ikväll ska man på fest - ska bli jättekul :) Kanske kommer det några mobilbilder? vi får se

Puss på nosarna och ha en bäst fredagskväll - Nu är det slut på veckan och dags förö FREDAGS MYYYYYYS :P



Studiedag

Idag är det studiedag i skolan - najs!
Har firat David och pappa som fyller år idag (gratta dem vet jag!),  städat rummet och snart ska jag baka lite :D
Sitter just nu vid datorn, chattar och pluggar lite halv om halvt :)

Puss på nosen!

Lisa Ekdahl

Idag tänkte jag tipsa om en sjukt bra sångerska!
Lisa ekdahl.
Hon har just gjort en ny skiva - Give me that slow knowing smile : och jag kan inte sluta lyssna!

Här är en av låtarna på skivan, give me that slow knowing smile, som skivan är döpt efter:


Shopping

Idag var jag ute på stan och shoppade med mamma, fick inte hem allt av det jag var ute efter (när jag shoppar har jag en väldigt bestämd bild av vad jag vill ha och exakt hur det ska se ut) - men jag fick med mig några riktigt fina saker :) De saker jag saknar är en tröja i samma stil som den svarta - fast i någon kul färg och gärna lite sydda linjer som markerar former, samt ett stort halsband. Och då menar jag MEGA stort. Ska se till att hitta ett snarligen så att ni får se vad jag menar! 

Tröja: H&M
Treggings: H&M
Skärp: MQ
 

AVATAR

Japp, för inte så länge sen såg jag filmen Avatar - men har inte hunnit blogga om den förrän nu.

Avatar, ja var ska jag börja?
I love it. Kan man säga så?
Jag såg filmen rätt så sent, vilket gjorde att jag fick höra allas recensioner. Och i början levde inte filmen upp till dem. De blandade världarna så hejvilt i början, att pandora och Na'vierna kändes på sina ställen animerade och overkliga. Inte heller tyckte jag att Na'vierna var så vackra som folk sagt.
Men sen hände det.
Någonstans i början slog det om - och pandora blev den verkliga världen, och Na'vierna de verkliga varelserna. Människorna var bara giriga parasiter och basen där människorna levde var färglös och speglade krig och tomhet.

Och då började jag älska filmen.
Jag började tycka att Na'vierna var underbart vackra - och inte bara till utseendet, utan deras själar som verkar så... rena.
Och Pandora, pandora, pandora... Var så vackert och hade så underbara växter och djur. Man drog efter andan så fort man såg världen lysa på kvällarna, hur fantastiska vyerna var från sezes (neytiris drake) rygg, eller de flygande bergen!

En annan sak som jag gillade var att alienarna inte blev skurkarna som ville ta över vår planet utan tvärtom, samt att de inte liknade gröna timglas med ett öga...
Filmen får 5/5 + av mig :)
+++++




 



badupdate

Ledsen för dålig uppdatering (börjar kännas som en kliché på den här bloggen? oups.. )

Nu ska jag iallafall träna lite på gitarren innan lektionen - och sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Glömde att ringa gymnasiet om skuggning.. Ajabaja, nåja, jag får väl skugga på onsdag.. om det går för dem då :P

Så... nu ska jag vända mig till le gura...
ses!


Vall'åsen


Idag åkte familjen till Vallåsen. Jag hade aldrig varit där förut (skidor har jag åkt, men inte på Vallåsen), och blev glatt överaskad - det var verkligen jätteroligt!

Här kommer några pics :)






Förlåtförlåtförlåt

Jag har inte haft tid att blogga... :(

Här har ni iaf en låt jag sitter och lyssnar på nu, om och om igen. PANGPANGPANG and i, klick, kling, and i take your money... heheh diggar med hela kroppen vid skrivbordet, och ni vill inte se... x)
Är den med i slumdog millionaire? för jag tänker på den filmen när jag hör låten...




Skola

Idag startade skolan, faktiskt rätt kul :) Jag tror att jag har saknat rutinerna lite smått..
Och sen är det ju alltid kul att träffa alla igen, man hinner inte med alla under lovet - och många är bortresta under jul!

Nu ska jag nog dra ut hunden på promenad, ta mig ett litet mellanmål och plugga.. Så vi hörs !

BEAUTYDAGAR

Så himla härligt! Så det får bli dagens :)
Man duschar sig extra länge, sätter i hårinpackning, ansiktsmask, gör naglar, händer och fötter fina..
De som vet hur man gör kan ju även meditera? Precis som man rensar kroppen från skit o så, så rensar man huvudet mentalt.

Här är en hårinpackning som jag gjorde igår:
- ca 1 msk olivolja
- en äggula
 
Blanda ihop, lägg i håret och låt verka i 30 minuter.

Luktar inte särskilt gott och doften försvinner inte förrän efter två schampoomgångar, men efteråt är håret mycket tjockare i konstistensen (det känns starkare och mer hållbart) och har fått lyster, dock är det lite strävt och inte lent.




Glace au four

Tänkte tipsa er om glace au four, som jag och familjen gjorde igår :) Jag hade aldrig testat denna utsökta dessert förut, och jag har verkligen missat något! Mixen av varmt & kallt och sockersött & kaffesöt är mycket god! Den mjuka och varma marängen ovanpå den iskalla glassen och den lite smått smälta glassen mellan är en interessant kombination.
Det bästa är of course smaken, men på andra plats är ju att det är så lätt att laga! Och oroa er inte när ni ser att ni behöver sockerkaksbotten: inget du behöver baka innan, utan finns att köpa färdigt på ICA, under namnet tårtbotten.

Hoppas att ni inte är alltför besvikna över min bristande uppdatering..

Glace au four

4 pers. Ni behöver:
- Sockerkaksbotten
- Glass, gärna med kaffesmak
- 3 äggvitor
- Några tsk socker

Så här gör ni:

1. Sätt ugnen på 275, sätt gärna på den en liten stund innan så att den verkligen är klar när det är dags för glassen att sättas in. Ta fram sockerkaksbottnen, och skär ut cirklar. Vi hade cirklar med en diameter på ungefär 10 cm. Sätt på en plåt.
2. Separera äggula från äggvita på alla 3 äggen. Vispa sedan äggvitorna(gärna med elvisp, det sparar mycket tid och besvär) tills det är ett vitt skum, det är färdigt när du kan hålla bunken uppochned utan att skummet lossnar.
3. Ta sedan i några tsk socker och rör i det vita skummet, jag minns inte hur många. Om det behövs kan du vispa upp skummet lite igen.
4. Nu tar du fram glassen. Vi använde en kaffeglass och jag tyckte att det var jättegott, så jag rekommenderar det. Ta en rejäl kula och lägg på varje sockerkaka. Tänk på att du ska ha ork att äta det!
5. Nu ska marängsmeten (äggskummet) på glassen, tänk på att glassen måste vara absolut heltäckt - inget hål utåt får finnas. Din skapelse ska se ut som en stor gräddbulle när det är klart. Jag måste säga det igen - glassen får inte skymtas, då den smälter i ugnen ifall hål finns.
6. Nu ska du snabbt in med dem i ugnen, och där ska dem vara tills du fått en fin yta - alltså cirka 2-3 minuter.
7. Servera direkt - när marängen är varm, och glassen kall och osmält...

MUMS!


GALEN!

JAG BLIR GALEN!
MIN GAMLA DATOR ÄR TRÖGTRÖGTRÖG OCH JAG BLIR OTÅLIGOTÅLIG FÖR ATT DEN ÄR TRÖG! tänk er själv att det tar ungefär femton sekunder att markera en sak, och nej, det är inte musen som är seg, men reaktionen av trycket kommer ungefär så lång tid efteråt ! :(
Den har varit en trogen tjänare, men en långsam sådan! Finns alltid där när den nya krånglar, så på det sättet är den ju bra, för den verkar aldrig gå sönder eller så. Men galen blir man av dess långsamhet..  !

Aidan Chambers och det här är allt

Dagens igår får det här bli ;)

Aidan Chambers.
Ja, ni som inte har läst hans böcker undrar väl vem fanken detta är?
Jo, det är en författare. säger jag då.
Jag har faktiskt bara läst en bok av honom, eller nästan. Jag läser hans bok nu och börjar komma till slutet. En väldigt bra bok tycker jag! Blir direkt en av mina favoriter (:
Boken heter Det här är allt, Cordelia Kenns kuddbok (this is all, the pillowbook of Cordelia Kenn), och den ska jag skriva mer ingående om när jag läst ut boken och vet hur den slutar ;)
Tillbaka till Aidan, jo.. Jag tycker jättemycket om sättet han skriver på, och de kloka funderingar han sätter in i boken. Jag kan inte låta bli att undra ifall det är han som tror på de saker han skriver i boken - eftersom han skriver så engagerat och detaljerat och mycket bra om dessa saker. Det ska föreställa att det är karaktärernas tankar och tro och intresse, men jag undrar om inte han för vidare sitt arv, sin tro, sina intressen och sin förmåga att skriva - sin person - i den bok av honom jag läser nu. Det känns lite så iallafall.
Så läs Aidan Chambers - och eftersom jag bara läst "det här är allt.." kan jag inte garantera att de andra böckerna som han har skrivit är lika bra.

Cya!

Dagens tre gånger..

Ojojoj, jag har visst varit lite dålig med det där med Dagens... Inte bra Mathilda, inte bra..
Men det kan bero på att jag inte riktigt vet vad jag ska tipsa er om.
Idag har jag iallafall ett tips till er som har tröttnat lite på hur söt oboy är. Det får bli dagens för tre dagar sen...Hahah!


Koka varmt vatten, precis som ni gör när ni tar te.
Sedan tar ni en kopp, lägger i 4 teskedar socker, och 1½ tsk kakao.
Sedan tar ni och fyller koppen ungefär 3/4 med det kokheta vattnet. Det ultimata är att gå ut en halvtimme före nu när det är kallt - då blir du så rosig i kinderna och det hettar till och pirrar i hela kroppen när du dricker.
Mums!
Sen är det ju alltid gott om man vispar lite grädde och lägger på toppen, men inte så nyttigt förståss..

Denna choklad är dock väldigt tunn i sig, men det är det jag gillar. Är helt inne på det där med lite smått vattnig choklad där man riktigt kan känna alla smakerna för sig. Du kan känna kakaon, du kan känna sockret, och du kan känna hettan. I t. ex oboy som jag alltid druckit förut kan du inte det. Det blir bara en blandning av alltihop. I denna choklad kan du känna alla smakerna för sig, samtidigt som du kan känna allt samtidigt.

Det är ju också en massa konserveringsmedel och färgämnen i sådana produkter, emulgeringsmedel och bokstavskombinationer vi inte vet vad de står för... Ju mindre sån skit man får i sig desto bättre..


Läsochgardinmys

Har suttit och läst i några timmar nu innan jag bestämde mig för att ta tag i dem där gardinerna. Så jag strök dem och bytte ut de gamla och slitna som jag har haft innan dess.
Nu har jag precis kommit hem från en promenad med Molly och pappa, och ska nu njuta av min varma choklad nu när kinderna ännu pirrar av kylan ... Puss


Saga

Idag åkte familjen till vänner som vi känt i lite mer än 15 år - varav jag fick träffa min Saga o co. för att umgås och äta middag :)<3
Jag hade som vanligt jätteroligt med Saga :)
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva.. Ska börja fundera på dagens idag :)

Och juste! Igår såg jag "Män som hatar kvinnor" , verkligen en bra film, men jag har ju inte läst boken - så jag har inget att jämföra med - utan ska göra det när jag läst ut den bok jag läser för tillfället.



Fick ett önskemål

Om dagens tips.
Att lägga upp någon låt av Lykke li på bloggen.
Så nu har jag lagt till två av hennes låtar i inlägget - ifall ni inte orkar söka upp dem :)

Pussa mig nu som är så snäll ! :P

Square root

Nu har jag spenderat den senaste timman till att lära mig hur man räknar ut roten ur utan miniräknare :)
Jag kan inte med den nya uppställningen räkna ut roten ur 9, men kan ur 9.61 och 12.34 osv.
Alltså när det inte är så kallade perfect square numbers.

 

Puss!


Lykke Li

Dagens idag är musik !
Lykke li - åh vad jag älskar hennes låtar!!
Just nu knarkar jag Time Flies, skörheten i hennes röst där är helt fantastisk!
Ni har säkerligen hört "little bit" eller "dance dance dance" som nog är hennes mest kända låtar. De tycker jag att ni kan lyssna på först, eftersom dessa gestaltar hennes stil väldigt bra. Speciellt hur hon använder sin röst.
Jag tycker iallafall att hennes röst är otrolig - så speciell på alla sätt!



Time flies:


Dance dance dance:


ICA-reklam

Hoho.
Har flummat med brorsan, tittat på hundratals - känns det som - ICA-reklamer(Sitter och skrattar HELA tiden!), och sett en hemsk film...
Kul kväll :) Förutom filmen som var en verkligehetsbaserad film om krig...
Isch. Inga fina bilder i huvudet. Får tänka på söta kattungar ett tag innan jag går och lägger mig - som jag borde göra inom en väldigt kort tid om jag ska upp i någonlunda normal tid imorgon...  Eller oj, i dag.

Puss på nosen

Spagettirätt från Trapani

Från och med idag börjar jag med "dagens" som innebär ett tips om dagen (minst) om allt mellan himmel och jord - det kan vara musik, mat, affär eller annat kul (:

Dagens idag är egentligen dagens igår - men jag glömde att blogga igår(mitt minne är värre än en guldfisks...) - och det får bli idag istället.
Det är en spagettirätt från Sicilien, med mycket tomat, vitlök, basilika, ost som man strör på och annat gott.
Vi lagade den igår och jag måste säga att det var en av de godaste pastarätter jag någonsin ätit! Den är dessutom väldigtg lättlagad och framförallt snabblagad.
Receptet kommer från boken 30 menyer från allt om mat, Prisma.

Till 4 personer:
400 g spagetti
1 kilo söta tomater (vi använde vanliga kvistomater)
1 dl sötmandel
1 kruka färsk basilika
3/4 dl olivolja
2-3 pressade vitlöksklyftor
1/2 liten röd chili eller 1/2 krm chilipeppar (vi valde röd chili)
1 tsk strösocker
1 tsk salt
nymald svartpeppar

Tillbehör:
100 g riven pecorinoost

Så här gör du:
1. Klyv och kärna ur tomaterna. Skär dem i tärningar (vi kärnade inte ur dem, efterom vi tycker så mycket om kärnorna. Dessutom värmde vi tomaterna, mycket lite, så att de blev lite ljumma istället för iskalla)
2. Skålla och skala mandeln (detta steget struntade vi blankt i)
3. Mixa mandel och basilikablad till finhackat. Tillsätt olivolja, vitlök, urkärnad chili, socker, salt och peppar.
4. Koka pastan och sila av kokvattnet.
5. Blanda den nykokta pastan med det mixade och med tomaterna. Strö över rikligt med pecorinoost och servera. (och gör verkligen som de säger - strö rikligt för det är riktigt gott)



Nodeertoday

J*vla skitbussar och skitöppettider!
Vem har bestämt att allting ska stänga tidigare på söndagar? Och vem har bestämt att mina bussar ska gå så sälllan?

Skulle ha varit med Ellinor, men kom på att caféet vi skulle till kanske stängde tidigare än vanligt - and guess what? tio minuter innan vi skulle dit stänger dem.
Och det var tidigaste bussen för mig, om jag inte vill in vid tio i tio. Vilket krockar med Ellinors buss. 
Så det blir ingen Ellinor idag.

Konst och fotografier

Har mest softat idag: Satte mig ute på terassen inlindad i mitt gosiga täcke och läste i flera timmar - men efter ett tag blev det liiite kallt..
Då gjorde jag min egna lilla ministudio - och fotograferade ett par äpplen och två keramikfigurer som jag gjorde för inte så länge sedan. Jag hade även lite kul med speglar och olika ljussättningar (:
Och här har vi funnit min kvälls tidsfördriv.
Här ser ni resultatet :




//Mathilda

Hjälp!

Hur svarar man på kommentarer så att den som kommenterat kan se svaret? Vissa lägger ju ut svaret som ett nytt inlägg, men jag känner inte att det är min grej riktigt...  Och vissa gör antagligen som jag, kommenterar inlägget själv - men då blir det inget svar på just den specifika frågan och till den specifika personen..
Så vet någon hur man gör?


Hedjå 2009, Tjena 2010

Jaha - nyår, och snart nyårsdagen, är över.
2009 har varit ett mycket händelserikt år, det har varit många första gånger som aldrig kommer tillbaka.
Det är då det känns nästan läskigt att 2010 kommer innehålla ännu fler första gånger än 2009.

Här är en bild när jag roat öppnar en av champagneflaskorna (det var ju roligt! hahah) och sedan en där jag dricker skumpan:



Nyårsklädsel





Jaha, så här såg man ut på nyårsafton :)
Jag vet att håret ser lite risigt ut på bilden - det var mycket finare i verkligheten, att det ser lite smått okammat ut har nog mycket att göra med blixten från kameran, och såklart att mitt hår är rätt slitet på sina ställen...

Klänning: Vero Moda
Skor: Deichmann

Och nej, glittret är inte photoshopat ;)

RSS 2.0