Några tips på vad man kan göra när det regnar en ledig dag

För många innebär regn att sitta inomhus och inte göra något speciellt - det är ett enormt slöseri med tid! Gör allt det där du inte hinner med annars, som t.ex:


1. Städa.

Dammsuga, våttorka, putsa speglar och fönster - ja hela baletten.

 

2. Skapa ordning!

Börja med garderoben: Släng ut alla kläder, ta dig tid till att testa och tänka och sortera bort åtminstone så många plagg du brukar komma hem med efter en shoppingtur. Våttorka inne i garderoben och spreja ett par tre sprut av din favoritparfym innan du hänger in kläderna!

 

Ta sedan tag i skrivbordet - rensa bort gamla papper, böcker och pennor som faktiskt inte fungerar längre.

 

3. Pusta ut!

Ta en kopp te eller varm choklad, läs en bok eller ha ett seriemaraton. Låt bara inte hela dagen gå åt dessa aktiviteter - då följer endast ånger för att en dag är borta...

 

4. Gå ut en sväng

Dra på dig gummistövlarna och stick ut! Hoppa i varenda vattenpöl du ser, dansa lyckligt, njut av att känna de små vattendropparna mot ansiktet när du tittar uppåt och studera träden; när det regnar är ljuset så grått och himlen så vitaktig att grenarna syns som svarta konturer var du kan se alla knotor och krökningar - fantastiskt vackert!

 

5. Ring en kompis.

Vi vet alla hur det är - fullbokade vardagar och stress leder till att ni inte har hört av varandra på evigheter. Catch up, skratta och kanske tillochmed bjud över henne/honom!

 

6. Baka något gott

Och ha gärna lite mjölkrig om du inte är ensam! Ex: Kladdkaka, koka kola, pannkakor, våfflor...

 

7. Måla!

Har du inga färger så teckna något! och var inte missnöjd eller tro att du är dålig - allt är konst! Ett tips är att använda dig av inspirationen du fått på regnpromenaden!




Om du inte är ensam finns det enorma möjligheter!

1. Regnbada

Tappa upp ett hett bad eller förbered duschen på varm stråle. Ta på er badkläder och var ute i minst fem minuter innan ni springer in i duschen/badet. Kroppen pirrar väldigt mysigt då!


2. Spela sällskapsspel. 

När har man egentligen tid för Alphapet, Monopol, Bondespelet och Trivial Pursuit annars? 

 

3. Ha massagestund

Kör hårt med olja, tända ljus och lugn musik eller naturljud. Har ni inga goda doftojlor funkar olivolja precis lika bra. Tips är att gå in på spotify som har mängder av mysiga naturljud och bra avslappningsmusik.

 

Bra naturljud: Natural Sounds , deras "Summer sounds 2" är väldigt mysig. "Dolphins & whales" är också jättebra.

Den här är också en favorit: Nature Sounds - Sons de la... – Petit-déjeuner à la ferme

Hela min lista (dock inte bara naturljud för meditation utan även inspiration): Naturljud

 

4. Gör en stop-motion film.

Går ut på att du fotograferar din kompis många gånger och bara låter henne röra sig några centimeter i taget och sedan sammanfogar dem till en film. Den här filmen är en av mina absoluta favoritstopmotions. (Den här videon gjorde någon med ca 60000 tagna bilder, 10000 printade, och sen 2000 bilder igen - ni kanske får tänka lite kortare och mindre komplicerad film... haha)

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
01